Atlas, Hrekkur, Heba & Blossom

Atlas - en Eurasier som vet hur man konverserar

S U CH S V CH Lejonbols Atlas
e. Fedor von Tamardan  u. Zeldas Vega
MH godkänd

Efter 10 år utan hund längtade jag efter en ny. Barnen började bli riktigt stora och jag tänkte att det nog skulle gå fint. Jag arbetade på en reklambyrå i Vallda och i samma hus fanns ett hundtrim. Där fick jag låna en Hundport med rasbilder från Stora Stockholm. Oj, vad många nya raser det fanns. Jag fastnade direkt för ett lurvigt charmtroll, Eurasiern. Sökte lite på nätet och hittade en uppfödare, Marita på Leiijonspitz. Vi bestämde träff på Ruddalens Idrottsplats, hon skulle dit på utställning. Jag gillade vad jag såg och tingade en valp. Just då var det lite oturligt med en kull hos Marita som inte blev av. Det var bara att vänta ett tag till. Vi for på semester till Irland och mitt under en shoppingtur i Dublin ringde Marita och  berättade att två tikar var parade. Nu var det spännande, till dess Marita ringde igen och var osäker på om tikarna var dräktiga. Hon tipsade om lite andra kullar och jag talade med Eva på Leijonbols som hade en hanvalp kvar. Tingade honom på stört. Då Marita någon dag senare ringde och berättade att hennes Aska trots allt var dräktig bestämde jag mig ändå för att Atlas skulle det bli. En dag i oktober for barnen och jag till Uppsala och hämtade vår nya familjemedlem. Vi fick träffa mamma Vega, som lystrade på Jaffa. Hon var en mycket vänlig och social tik. Atlas tog resan med hyrbil, tåg och vår bil helt lugnt. Han kissade inte till dess vi släppte ut honom i trädgården.


Atlas är nöjd då han får vara med och resa är riktigt roligt tycker han

Atlas var riktigt busig som valp. Han tömde papperskorgar, agerade dokumentförstörare, spred ut våra kläder i trädgården, hade totala knasryck. Speciellt på kvällarna var han helt tossig för att plösligt somna djupt. Som en liten människounge som är övertrött. Han var alltid vänlig och social med människor och andra hundar. Och han var hur lätt som helst att ha med sig, jag vet inte hur många kundmöten han har varit med på.

Jag har alltid gillat hundutställningar och på sin första blev han BIS-2 Valp. Då var vi stolta vill jag lova. I Atlas ser man tydligt att chowchow ingår som ras i Eurasier som dessutom består av Samojed och Wolfspitz. Eurasiern är en riktig urhund, det märker man tydligt på olika sätt. Den behöver en vänlig men fast hand som berättar hur en hund bör bete sig.
Idag är Atlas Svensk Utställningschampion och vårt nästa mål är att tävla i viltspår där vi är godkända i anlagstesten. Atlas är en hejare på att spåra.


För några år sedan tog vi med Atlas på långresa till Schweiz, Frankrike och Italien. Han åkte färja, biltåg och liftar som att han aldrig gjort annat. Helt cool i alla lägen.


Atlas spanar på kor från bergsgondolen


Atlas som valp


Atlas i ett rågfält på Öland


Atlas är glad att husse och matte äntligen slagit till. Vårt bröllop på Halltorps Gästgiveri.