Atlas, Hrekkur, Heba & Blossom

Bára frá Litlu-Tunga

e. Leiknir frá Vakursstödum  u. Brá frá Thverá (e. Sörli frá Saudarkróki)

 Under en tid har jag letat efter ett riktigt bra avelssto. Så träffade jag Anna Rebecka. Hon kommer från Göteborg, bor på Island och har gått två år på Hólar. Hon har varit hos oss på stallet och hållit kurs samt unghästclinic. En väldigt duktig tjej som vill bo på Island och hålla på med islandshästar. Anna Rebeckas plan är att söka in till tredje året på Hólar och för att gå där måste hon ha med sig en riktigt bra 4-gångare och en riktigt bra 5-gångare. 4-gångaren har hon redan fått låna, nu fattades bara en bra passhäst också. Då kläckte Anette som ordnade kurserna med Anna en bra idé:

– Låt Anna hitta en bra häst åt dig som kan låna till Hólar. På så sätt får du en fin vältränad häst och Anna kan söka in, sa Anette. 

Vilken strålande idé. Anna for Island kring för att leta häst och resultatet blev Bára frá Litlu-Tungu, ett femgångssto med 8.34 för ridegenskaper som femåring. Då var hon inte särskilt tränad så det ska bli spännande att se vad det kan bli av den unga damen efter träning hos Anna.