Atlas, Hrekkur, Heba & Blossom

Heba frá Árbae
e. Randver frá Nyjabae u. Hending frá Stora-Hofi ue. Stigur frá Kjartanstödum

Efter att min samvaro med Hrekkur blivit så lyckad började jag känna mig sugen på ett ungsto att utbilda själv. Bävande frågade jag Eyjolfúr Ísolfson om han trodde att jag skulle klara av en ung häst själv, och det trodde han. Jag letade lite smått i Sverige men till slut frågade jag, lika bävande, min man Ulf om han ville åka med till Island och kolla in en ny häst till mig. Jag blev ganska förvånad då han svarade: "javisst, det blir kul". Snacka om bra make, eller hur? En kall marsdag landade vi i Reykjavik för att flyga vidare till Akureyri och Sandra Marin som lovat att hjälpa mig hitta en häst. Först var vi på Istölt på Myvatn och sedan var det dags. Sandra visade mig hästen jag sett på bild, Kylfa frá Frostastödum, men det blev inte henne. Inte just då i varje fall. Istället begav vi oss till grannstallet där Baldvin Ari Gu∂laugsson visade oss flera ston. Vi fick berätta vilka vi ville se. Vi bänkade oss i Sandras bil och Ulf slog upp sin bärbara. I den tillverkade han raskt ett Excelark där han satte poäng på alla hästar vi fick se. Sandra hjälpte mig filma och jag stod nervöst och kollade in. Ulf ville veta vad vi satte för poäng på de olika stonas gångarter. Då vi tittat klart fanns en klar vinnare. Heba, som betyder vacker på isländska. Och det tycker jag att hon är mitt fina sto. Hon fick stanna hos Sandra över sommaren och vi passade på att betäcka henne med Hágangur frá Narfastödum. Den 23:e oktober kom hon hem till oss, och hon visade sig vara en underbar varelse som ÄLSKAR människor.

Heba på gården Reykir


Vackra Heba i snö utanför Sandra och Raggis stall

Här är en filmsnutt från första gången vi såg Heba. Baldvin rider, Sandra filmar, Uffe skriver poäng på datorn och jag försöker insupa.

http://members6.freewebs.com/player.swf?file=10177354&pv=1.0&page=http%3A//www.freewebs.com/hrekkur/heba.htm&r=0.820024865066054&s=t&ext=.flvHär får du se lite bilder då vi hämtade Heba nere hos Eva-Karin Bengtsson i Falkenberg. Hon skulle också få en ny häst från Island, vackra Fidla, och lastbilen körde dem och ytterligare en häst till henne.Vi startar med en nervös middag på laxbutiken. Gudmor Karin och stöttepelaren Louise är med!Vi har suttit och nervösfnittrat hos Eva-Karin som var lika pirrig hon. Nu kommer lastbilen.Ja verkligen, nya mål är bara förnamnet. Oj, så spännande!I´m here!!

Mycket av arbetet med Heba går ut på att få henne lyhörd, böjlig och mjuk. Vi växlar mellan att longera, att träna i repgrimma, att träna i träns och att börja ha på sadel. Här är några bilder från longeringsarbete den 9:e juli. Ingrid hjälper mig.


Jag gillar överlinjen här


Praliner är söta, fast det vet ni nog redan!


Tölt eller grisepass? Mycket man i varje fall.

 
Heba i tölt. Malin Gustavsson på Kullersbro på ryggen 

 Heba har schwung och fart.

 Heba är ett lyckopiller att rida. Här är vi i Stjärnhov och rider för Birgitta.