Atlas, Hrekkur, Heba & Blossom

Hrekkur frá Thjotanda
e. Adam frá Me∂alfelli  u: Birna frá Bredratungu ue: Otúr frá Saudarkrokur

Hrekkur är min första egna häst. Jag trodde aldrig att jag som var så rädd skulle kunna ha en egen häst, men genom att vara medryttare på en islandshäst kom jag fram till att jag nog skulle våga mig på en egen. Hos familjen Svantesson hittade jag Hrekkur. Erik som hade honom beskrev honom som den coolaste häst han någonsin ridit in. Så jag for och tittade på honom, trots att jag tittat på några andra innan och blivit ganska så rädd. Men på Hrekkur kändes det rätt med en gång. Så jag slog till och det har jag aldrig ångrat. Hrekkur är född 1997, på Island hos Einar Öder. Egentligen är han Eriks uppfödning, Erik arbetade hos Einar då. Men enligt isländsk tradition fick Hrekkur sitt namn från gården han är född på. Faktiskt har han samma stam som den berömde Orrí frá Thufu, men omvänt. Orris pappa är Hrekkurs morfar, och Orris morfar är Hrekkurs pappa.
Hrekkur och jag tränar enligt akademiska principer men glömmer inte bort att vi är ett islandsekipage. Vi valde bort tölten i några år för att Hrekkur skulle bli stark och bära sig. I stället lockade vi fram en trav att vara stolta över. Nu töltar vi efter förmåga igen, jag tror att det kommer att bli riktigt bra om ett tag.


Här töltar vi i början av vår bekantskap


Första dagen Hrekkur är hos mig

Handarbete
Hrekkur och jag har en specialitet som vi båda tycker är kul. Vi arbetar gärna vid handen. Arbetar förresten, vi har nog lika kul båda två. Idag behärskar vi öppna, sluta, diagonalsluta, förvänd sluta, piruett, trav på volt i långsamt tempo, visst arbete i samling. Jag tror att vi är lika stolta båda två. Att arbeta vid handen ger många fördelar tycker jag. Hästen musklar sig utan att behöva bära ryttaren. Man får en bra kontakt och ett fint ledarskap. Jag får en bättre överblick och ser hela hästen. Och så kan jag förklara vad jag vill utan att sitta på.


Vår mesta instruktör Birgitta Järnåker lär Hrekkur skrittpiruett vid handen


Här tränar vi trav i samling


Vi har påbörjat vårt arbete i samling. Svårt med roligt.
 
Några nya bilder från kurs för Birgitta i mars-08.
 
 Piruettvändning
 Trav
 
 Skritt
 Den här fina bilden fick Hrekkur av sin medryttare Isabella. Jag kan lova att även Hrekkurs matte blev lycklig av den texten.