Atlas, Hrekkur, Heba & Blossom

En halv häst på Island

Kylfa frá Frostastödum 4
e. Loftur frá Vatnsleysu u. Komma frá Ytri-Hofdölum ue. Vidalin frá Hofsstödum


Kylfa blev jag kär i på bild. Såg direkt att det här, det var hästen min. Då vi for till Island i mars 2006 var jag helt övertygad om att Kylfa skulle följa med hem. Men så blev det inte för Heba kom i vår väg. Och hur det gick till, med Excelark och allt kan du läsa om på Hebas sida. Hem for jag, och jag kunde inte riktigt få Kylfa ur tankarna. Sandra hade berättat att om inte jag köpte Kylfa så skulle hon behålla henne och ta ett nytt föl. Kylfa har redan ett jättefint föl, Frökk frá Akureyri.
Nåväl, jag tänkte och tänkte och tog tillslut mod till  mig och frågade Sandra om hon eventuellt ville ha en delägare på Kylfa. Till min glädje ville hon det. En sommardag på Island skrev vi kontrakt och nu är vi båda delägare till varsin halva. Spännande är att Kylfa väntar föl med Dagur frá Strandarhöfdi, en förstaklass isabell femgångshingst med stor kapacitet. Han var med i final på Landsmót 2006. Resultatet av den betäckningen kan du läsa om här.

Kylfa är själv bedömd till 7.93 med höga 8.25 för exteriör. Hon är otroligt vänlig, då vi gick genom hagen så slöt hon genast upp för att pratas vid lite grann.Vackra Kylfa i solenKylfa på visning