Atlas, Hrekkur, Heba & Blossom

Djur har funnits i hela mitt liv

Kanariefåglarna är de första jag minns. Sedan undulaterna. Tuffy, hamstern som jag sa till mina föräldrar att jag passade åt en kompis och som råkade stanna kvar. Joffie, marsvinet. Till slut lyckades jag tjata mig till en hund också, när jag var tio år. En jaktlabrador av galet slag. Den bet min pappa i näsan och såldes till en annan familj. Jag fick vänta till dess jag var femton på blodhunden Humphrey. 

Red gjorde jag också. På Stockholms ridhus, sedan hos tant Ella på Östermalm, i Huvudsta och faktiskt på islandshästar på Stall Maja i Vallentunda. Jag var rädd ryttare redan då, men red det gjorde jag.

Med blodhunden Humphrey gick jag på brukshundklubben och ställde ut. Var handler för flera blodhundar, åkte kring i Sverige och visade upp. 

Pluggade till civilekonom i Stockholm och jobbade några år. Var sambo med en man som även han var helt djurgalen. Tillsammans hade vi två afghaner, två saltvattensakvarier och tre katter. Sen träffade jag Ulf, min nuvarande man. Göteborgare flyttar man inte på hur som helst så det blev jag som fick dra västerut.

 Tillsammans fick vi 1991 trillingarna Hannah, Natashia och Sebastian. Jag vidareutbildade mig till copywriter och har jobbat med reklam och information i många år. Numera skriver jag helst artiklar om hästar och plåtar även i samband med intervjuer och tävlingar. 

Jag har två och en halv häst i Sverige och så några fler på Island. Jag försöker kombinera Akademisk Ridkonst och centrerad ridning med islandsridning, något jag tycker går bättre och bättre. Ett annat stort intresse är mina hundar, Eurasiern är en härlig ras.

Så ska vi inte glömma Iyengaryogan som jag försöker hinna med två gånger i veckan. Om inte annat får man en bättre sits!